Пекін назвав відвертими і дружніми переговори спецпосланця Лі Хуея у Києві

Пекін назвав відвертими і дружніми переговори спецпосланця Лі Хуея у Києві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Китаю назвало переговори спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея з українськими високопосадовцями у Києві відвертими та дружніми.

Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що Лі прибув до Києва в межах другого раунду човникової дипломатії із просування політичного врегулювання «української кризи».

«Спеціальний представник Лі Хуей провів у Києві відверті та дружні переговори з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, першим віцепрем’єр-міністром та міністром економіки Юлією Свириденко та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою щодо китайсько-українських відносин та української кризи», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на зустрічі були присутні посол Китаю в Україні Фань Сяньжун та посол України в КНР Павло Рябікін.

Читайте також: Польща закликала Китай не надавати жодної підтримки російському агресору

За інформацією МЗС, того ж дня Лі завершив поїздку й увечері відбув із Києва.

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента відбувся брифінг під головуванням Єрмака щодо безпекової ситуації в Україні та інших питань для делегації КНР на чолі з Лі Хуеєм.

Китайську делегацію поінформували про ситуацію на полі бою, функціонування «зернового коридору», повернення військовополонених, захист прав цивільних заручників і повернення депортованих Росією українських дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-