Макрон зняв табу з теми відправлення військ в Україну - нобелівська лауреатка Матвійчук

Макрон зняв табу з теми відправлення військ в Україну - нобелівська лауреатка Матвійчук

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон мав сміливість зняти табу з теми відправлення наземних військ в Україну.

На цьому українська лауреатка Нобелівської премії Олександра Матвійчук наголосила під час неформальної розмови в Єлисейському палаці у рамках зустрічі Макрона з учасницями міжнародного саміту жінок-голів парламентів з усього світу, передає кореспондент Укрінформу.

Ця подія була організована президентом Національної асамблеї Франції Яель Браун-Піве у Парижі.

«У мене була неформальна розмова з ним (президентом Франції Макроном - ред.), і мушу сказати, що я насамперед подякувала йому за сміливість у порушенні політичного табу щодо питання можливого надсилання європейського наземного війська в Україну», - зазначила вона.

Матвійчук відкривала зібрання промовою про боротьбу українських жінок у час повномасштабної війни. Вона розповіла, що коли Росія вторглася в Україну, пішли воювати чимало жінок. Наразі країну захищають близько 63 000 жінок.

Правозахисниця додала, що ця війна між двома системами - авторитаризмом і демократією. За її словами, ця різниця чітко простежується і через гендерну перспективу.

«У цій війні проти Росії ми, жінки, також боремося за те, щоб нашим донькам ніколи і нікому не довелося доводити, що вони теж люди», - зазначила вона.

За словами Матвійчук, завдяки президентці Національної асамблеї Яель Браун-Піве тема України прозвучала дуже потужно. Упродовж двох днів вона мала змогу поспілкуватися з делегаціями багатьох країн та обговорити, зокрема, тему спеціального трибуналу для Путіна та його поплічників.

Читайте також: Співзасновник фонду «Голоси дітей»: Матвійчук переказала нам усю суму премії Сахарова

Представниць країн, які географічно знаходяться на інших континентах, цікавили деталі того, що насправді відбувається в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, нобелівська лауреатка Матвійчук на Форумі вільної Росії закликала сприяти посиленню допомоги Україні.

Фото: Assemblée nationale

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-