Зеленський обговорив із прем'єркою Данії можливі дати підписання безпекової угоди

Зеленський обговорив із прем'єркою Данії можливі дати підписання безпекової угоди

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Мюнхені з Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, обговорили можливі дати підписання двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомляється на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

"У межах участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Співрозмовники скоординували завершальні кроки в підготовці двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7 та обговорили можливі дати підписання", - йдеться у повідомленні.

Зеленський подякував Данії за постійне лідерство в допомозі Україні та високо оцінив надані 14 пакетів оборонної підтримки.

Президент України та очільниця уряду Данії приділили окрему увагу подальшій оборонній підтримці нашої держави, двосторонній співпраці та співпраці з іншими країнами для забезпечення України необхідним озброєнням.

Також ішлося про залучення Данії та данських компаній до спільного виробництва дронів.

Зеленський висловив вдячність Фредеріксен за сприяння в просуванні Української формули миру. Лідери обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру в Швейцарії, наголосивши на важливості широкої представленості країн.

Читайте також: В Європі жодна країна не готова до війни з Росією - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, напередодні глава Української держави підписав з федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом двосторонню безпекову угоду між Україною та Німеччиною.

Згодом таку ж угоду між Україною і Францією Зеленський підписав із французьким лідером Еммануелем Макроном.

Раніше у січні безпекову угоду було підписано між Україною і Великобританією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-