Зеленський: Навальний убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих

Зеленський: Навальний убитий Путіним, як і тисячі інших закатованих

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що опозиційний російський політик Олексій Навальний, очевидно, був убитий Путіним, як й інші тисячі закатованих.

Про це Зеленський сказав під час спільного брифінгу з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно стало відомо, що в російській тюрмі загинув Олексій Навальний. Очевидно, він убитий Путіним, як і інші тисячі закатованих, замучених через одну цю істоту. Путіну все одно хто загине, аби тільки він зберіг свої позиції. І саме тому він не має зберегти нічого", - сказав Президент.

Він наголосив, що Путін має все програти, втратити, і відповісти за скоєне.

Зі свого боку, канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що у Німеччині приголомшені повідомленням про смерть Навального.

«Це приголомшлива та гнітюча новина», - сказав Шольц.

Він зазначив, що особисто зустрічався з Навальним, коли той проходив лікування в Берліні після отруєння, говорив з ним. Бажання повернутися в Росію, очевидно, коштувало йому життя, додав політик.

За словами канцлера, тепер остаточно стало зрозуміло, що за режим править у Росії: всі, хто висловлює хоч яку критику, або стоїть на демократичних позиціях, змушені боятися за своє життя.

«Це жахливо, як знак того, як Росія змінилася... Це давно ніяка не демократія», - сказав Шольц, додавши, що роки тому в РФ, на його думку, ще можна було побачити позитивний розвиток у напрямку демократії.

Читайте також: Тюремники РФ заявили про смерть Навального у колонії

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у Німеччині, де підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-