У Литві запропонували створити «Українське міністерство»

У Литві запропонували створити «Українське міністерство»

Укрінформ
Депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс запропонував створити у владних органах Литви інституцію під умовною назвою «Українське міністерство», яка б координувала роботу на українському напрямку, консолідувала допомогу Україні.

Про це він заявив у Сеймі на конференції "Литва - Україні", передає кореспондент Укрінформу.

Кубілюс зауважив, що нині "десятиліття України", і нагадав у цьому контексті, що Європейська комісія започаткувала “Департамент України” (Український відділ Генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства та розширення).

«Ми розуміємо, для чого це зроблено: переговори, відновлення і так далі - цей орган допомагає це все консолідувати та координувати... Якщо Україна є нашим “планом десятиліття”, то нам потрібне “Українське міністерство”. Ну може, не “міністерство”, а інституційна домовленість як працювати в такому ж напрямку. Будемо намагатися втілювати такі плани», - сказав політик.

Він також наголосив на необхідності безперервності військової підтримки Україні, тож дуже важливо досягти в Європарламенті колективної домовленості, щоб 0,25% з ВВП від кожної держави йшли на допомогу Україні.

Читайте також: Україна отримала з Литви новий пакет військової допомоги із зимовим спорядженням

Учасники міжнародної конференції "Литва - Україні" обговорювали підтримку України з боку Литви, її досвід та перспективи. Увага приділялася чотирьом напрямкам: гуманітарна, військова підтримка, а також - допомога у відновленні України та євроатлантичній інтеграції. Організаторами конференції є депутати Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс, Раса Юкнявічене, Андрюс Кубілюс, Юозас Олекас спільно з Литовським союзом стрільців, Комітетом Сейму у справах Європи, групою міжпарламентської мережі United for Ukraine у Сеймі Литви, благодійною організацією EU4Kherson та іншими.

Як повідомляв Укрінформ, на слуханнях у Європарламенті "Ключові зобов'язання та доставка військової допомоги для України” Кубілюс запропонував визначити фіксовану частку у 0,25% від ВВП для країн-членів ЄС, щоб спрямовувати її на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-