Данілов вважає небезпечними розмови про ймовірну відставку Залужного, коли немає рішень

Данілов вважає небезпечними розмови про ймовірну відставку Залужного, коли немає рішень

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розмови про ймовірну відставку когось у країні без ухвалених нормативно-правових актів – це небезпечна річ, що шкодить інтересам держави.

Таку думку він висловив у спілкуванні зі ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується ситуації, пов’язаної з тою чи іншою посадовою особою, коли починаються розмови без нормативно-правових документів, – це дуже небезпечна, більш того, можу сказати, шкідлива річ. Коли будуть прийняті ті чи інші рішення – тоді ми зможемо з вами про це вже говорити як доконаний факт. Коли розпочинаємо кожного дня вже півтора року знімати з посади або робити якусь "заміну", повірте, це шкодить інтересам держави. Буде нормативно-правовий акт – будемо про це з вами говорити", – сказав Данілов, відповідаючи на запитання, чому, на його думку, час від часу з’являються думки про потенційну відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, і чи бачить він для цього передумови.

На уточнення, чи є у військово-політичного керівництва України консенсус щодо стратегії нашої країни, секретар РНБО відповів, що "стратегія в нас така зрозуміла – це перемога над Російською Федерацією, інших стратегій у нас немає".

"Чи є дискусії на засіданнях Ставки, чи є дискусії на засіданнях Ради нацбезпеки і оборони? Обов’язково! Для того і є оця спільнота, яка має дискутувати, яка повинна мати свою точку зору на ті чи інші позиції, і це абсолютно природний, нормальний демократичний шлях. Набагато гірше, коли дискусій немає", – сказав Данілов.

Читайте також: Радник Байдена про кадрові рішення в ЗСУ: Це суверенне право України

Як повідомляв Укрінформ, увечері 29 січня деякі телеграм-канали поширили інформацію, нібито головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнили з посади.

Також поширювалася інформація про нібито звільнення міністра оборони Рустема Умєрова. Міністерство оборони оприлюднило спростування, не уточнюючи, про кого йдеться.

Прессекретар Президента Сергій Никифоров у коментарі Укрінформу заявив, що Володимир Зеленський не звільняв Залужного.

Президент Зеленський вважає, що Україні потрібні серйозні зміни, які стосуються, зокрема, і напрямку керівництва державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-