Єрмак обговорив із радником Шольца ситуацію на фронті та підготовку безпекової угоди

Єрмак обговорив із радником Шольца ситуацію на фронті та підготовку безпекової угоди

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Федерального канцлера Німеччини із зовнішньої політики та політики безпеки Єнсом Пльотнером, обговорили ситуацію на фронті і підготовку двосторонньої безпекової угоди.

Про це повідомляєтьсяна сайті глави держави, передає Укрінформ.

"На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Федерального канцлера Німеччини із зовнішньої політики та політики безпеки Єнсом Пльотнером. Керівник Офісу Президента розповів Єнсу Пльотнеру про нещодавню поїздку Володимира Зеленського на передову та зустріч із захисниками Роботиного на Запорізькому напрямку. Андрій Єрмак поінформував про поточну ситуацію на полі бою та актуальні потреби української армії", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також обговорили перебіг підготовки двосторонньої безпекової угоди. Пльотнер відзначив прогрес, якого досягли переговорні команди України та Німеччини в цьому напрямі.

Керівник ОП зазначив, що лідерство ФРН у підтримці України стане прикладом для інших партнерів і союзників у мобілізації зусиль та ухваленні необхідних рішень щодо оборонної та фінансової допомоги нашій державі.

Єрмак також подякував раднику канцлера Німеччини за участь у четвертій зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів країн світу у Давосі та за відкритий і конструктивний діалог.

Читайте також: Шольц обговорить з керівництвом США підтримку України

Він переказав вітання канцлеру Німеччини від Президента України та висловив вдячність усьому німецькому суспільству за постійну потужну підтримку нашої держави у війні за свободу й незалежність.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого відбувся черговий раунд переговорів між Україною та Німеччиною щодо укладення двосторонніх безпекових зобов'язань.

Німеччина з початку війни надала Україні допомогу на загальну саму майже 6 мільярдів євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-