Федоров розповів Нуланд і Брінк про ключові діджитал-проєкти

Федоров розповів Нуланд і Брінк про ключові діджитал-проєкти

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації представило делегації Державного департаменту США напрацювання і пілотні проєкти з цифрової трансформації митної та податкової служб України.

Як передає Укрінформ з посиланням на міністерство у Телеграмі, про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Кількість користувачів «Дії» перевищила 20 мільйонів

«Загалом працюємо над цифровізацією митної, податкової та судової сфер. Діджиталізація викорінює корупцію та робить усі процеси прозорими й підзвітними. Саме це в пріоритеті для наших американських партнерів. Адже нам важливо будувати взаємини за принципом win-win: щоб США не тільки виділяли кошти на потреби України, а й допомагали залучати інвестиції приватних компаній», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, заступниці Державного секретаря США з політичних питань Вікторії Нуланд, послу США в Україні Бріджит Брінк Федоров розповів про діджитал-проєкт з розмитнення авто в «Дії», який має виключити людський фактор і корупційні ризики у роботі Державної митної служби.

Ще одним важливим проєктом з потужним антикорупційним ефектом у міністерстві вважають запровадження електронних акцизних марок та системи обігу алкоголю й тютюну.

«Впровадження еАкцизу збільшить надходження в бюджет за рахунок детінізації підакцизного алкоголю та тютюну. А ще наблизить Україну до західних податкових стандартів», - переконані в Мінцифри.

Окремо учасники зустрічі обговорили розвиток галузі виробництва БпЛА.

Читайте також: Купівля-продаж авто у «Дії»: послугою вже скористалися 10 тисяч разів

Як повідомлялося, у Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт щодо особливостей здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Проєкт закону розроблено, зокрема, з метою забезпечення зручності подачі електронної митної декларації для митного оформлення легкового автомобіля завдяки використанню засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом періоду до набуття Україною статусу членства в ЄС.

Документом передбачається можливість подання електронної митної декларації засобами порталу «Дія».

Фото: Мінцифра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-