Умєров скасував візит до Франції з міркувань безпеки - ЗМІ

Умєров скасував візит до Франції з міркувань безпеки - ЗМІ

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров скасував запланований на четвер візит до Франції з міркувань безпеки, утім візьме участь у церемонії проголошення артилерійської коаліції онлайн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Le Monde.

«Рустем Умєров мав приєднатися до свого французького колеги Себастьєна Лекорню під час візиту на завод з виробництва гармат «Цезар», де раніше Франція оголосила, що виробить додаткові 78 одиниць для України», - пише видання.

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню в четвер у Парижі оголосить про створення «артилерійської коаліції», спрямованої на посилення спроможностей ЗСУ протистояти російській армії. Участь міністр оборони України Рустема Умєрова давно очікувалася.

Ця коаліція, очолювана Францією і США, є одним з компонентів Контактної групи з питань оборони України, відомої як Рамштайн. Вона об'єднує понад п'ятдесят країн, що підтримують Україну зброєю.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2024 року в Парижі розпочне роботу Коаліція артилерії з посилення української армії. Заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк під час зустрічі із делегацією Сенату парламенту Франції наголосив, що для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-