Ізраїль звинуватив ООН у зриві постачань гуманітарної допомоги до Гази

Ізраїль звинуватив ООН у зриві постачань гуманітарної допомоги до Гази

Укрінформ
Президент Ізраїлю Ісаак Герцог звинуватив ООН у нестачі гуманітарної допомоги для мешканців сектору Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

"На жаль, у зв'язку з повним провалом ООН у роботі з іншими партнерами в регіоні, вони не змогли привезти понад 125 вантажівок (допомоги - ред.) щодня", - сказав президент.

Ізраїль заявив, що перевіряє сотні вантажівок на день на своїх контрольно-пропускних пунктах Керем Шалом та Ніцана, і що багато вантажівок згодом залишаються за межами сектору Гази.

"Сьогодні можна надати Газі втричі більше гуманітарної допомоги, якби ООН - замість того, щоб увесь день скаржитися - виконувала б свою роботу", - додав Герцог.

Як повідомляє The Guardian, підконтрольне угрупованню ХАМАС міністерство охорони здоров'я Гази повідомило, що внаслідок наступу Ізраїлю у відповідь на атаку ХАМАСу в жовтні вже загинули понад 20 тис. палестинців.

Станом на п'ятницю, міністерство задокументувало 20 057 смертей унаслідок бойових дій, що становить майже 1% від довоєнного населення сектору Гази.

Читайте також: Ізраїль заявив про руйнування ключових тунелів ХАМАС у Газі

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-