НАБУ оновило підозру для ексдепутатки Королевської

НАБУ оновило підозру для ексдепутатки Королевської

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило колишній народній депутатці про зміну раніше повідомленої підозри у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік.

Про це поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

"20 грудня 2023 року НАБУ і САП повідомили колишній народній обраниці про зміну раніше повідомленої підозри у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Нова кваліфікація: ч. 2 ст. 366-2 ККУ", - зазначили у пресслужбі.

За даними слідства, екснародна депутатка не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га.

Окрім того, за інформацією правоохоронців, вона "забула" про майно у РФ: житловий будинок площею 120,1 кв. м та земділянку площею 1,13 га.

"Загальна оціночна вартість незадекларованого майна на початку розслідування становила понад 4,3 млн грн. Проте згодом детективи встановили, що сума незадекларованого майна становить понад 13 млн грн, що перевищує 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та підпадає під іншу статтю", - пояснили у НАБУ.

Читайте також: Секретар РНБО про арешт Шуфрича: Все до цього йшло

В установі розповіли, що оскільки місцеперебування фігурантки досі не встановлене, про зміну підозр їй повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали на основі висновку НАЗК.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Наталію Королевську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-