Посли G7 занепокоєні можливістю призначень у Рахункову палату до завершення реформи

Посли G7 занепокоєні можливістю призначень у Рахункову палату до завершення реформи

Заява
Укрінформ
Посли країн G7 висловили стурбованість у зв'язку з повідомленнями про можливі нові призначення до Рахункової палати до завершення її реформи.

Про це йдеться у заяві дипломатів у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Посли G7 стурбовані повідомленнями, що цього тижня Рада поспішає з 4 новими призначеннями до Рахункової палати до завершення реформи Рахункової палати. До ухвалення закону про реформу ці призначення підірвали б довіру до інституції, що відповідає за нагляд за міжнародною допомогою», - зазначили посли країн Групи семи.

Як повідомлялося, найближчим часом у Бюджетному комітеті Верховної Ради запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати із залученням представників ЄС і США.

Читайте також: Рахункова палата має затвердити два аудиторські звіти, які чекають у Раді і Конгресі США

Посли країн Групи семи наголосили, що реформування Рахункової палати – це шанс показати світові, що Україна добре розпоряджається міжнародною допомогою та ресурсами власних громадян. Призначення нового керівництва має відбуватися лише після ухвалення законодавства, яке забезпечує прозорий і заснований на заслугах конкурс з належною перевіркою кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-