Зеленський почав візит до США із зустрічі з військовою елітою

Зеленський почав візит до США із зустрічі з військовою елітою

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційну частину робочого візиту до США з виступу у Національному університеті оборони, де готують військову еліту Сполучених Штатів і 153 інших країн.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський насамперед подякував політичному і військовому керівництву США за надану Україні підтримку. Він також підкреслив небезпеку, яку продовжує становити Росія для Європи та демократичного світу.

«Путін має зазнати поразки», - наголосив український лідер.

Перед присутніми також виступив міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін.

Після виступу Президент України зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном. Вони обговорили подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони.

«Візит до США розпочав із зустрічі з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном у Національному університеті оборони США», - написав Зеленський у Телеграмі.

Фото: Телеграм Zelenskiy/Official

Український лідер підкреслив, що під час зустрічі обговорювались виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальша українсько-американська співпраця у сфері оборони.

Президент України висловив слова вдячності США за виконання домовленостей, «особливо щодо посилення протиповітряної оборони, а також міністру Остіну та генералу Брауну за їхнє особисте лідерство».

Читайте також: Зеленський у США зустрінеться з членами Конгресу та главою МВФ - Bloomberg

У понеділок передбачені зустрічі Президента України з керівництвом Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Крім того, він окремо поспілкується з представниками бізнесу, а також аналітичних установ.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський прибув із дводенним робочим візитом до Вашингтона. У вівторок заплановані зокрема, його зустрічі в Конгресі США, а також переговори з президентом Джо Байденом у Білому домі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-