У комітеті ВР сказали, коли розглянуть законопроєкт про скасування заочної освіти

У комітеті ВР сказали, коли розглянуть законопроєкт про скасування заочної освіти

Ексклюзив
Укрінформ
Верховна Рада ухвалюватиме рішення щодо скасування заочної і вечірньої форм навчання під час розгляду відповідного законопроєкту, який має напрацювати і зареєструвати у ВР Кабінет міністрів.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук (парламентська фракція "Слуга народу") розповів у коментарі Укрінформу.

Він пояснив, що закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року" (№10092) стосується винятково формату проведення національного мультипредметного тесту в 2024 році.

Читайте також: Уряд пропонуватиме відмовитися від заочної форми навчання - Міносвіти

"Коли подавали цей законопроєкт, у ньому була норма про заміну вечірньої і заочної форми навчання на дистанційну. Проте під час підготовки деякі фракції висловилися проти, не хотіли голосувати за цей законопроєкт одразу і в першому, і в другому читаннях. А нам треба було швидше проголосувати законопроєкт про НМТ, щоб всі чітко розуміли формат наступного вступного року", – зазначив Грищук.

Він додав, що положення про скасування заочної і вечірньої форм навчання буде запропоновано в окремому законопроєкті. "МОН має його напрацювати. Будуть від КМУ подавати", – підкреслив народний депутат.

Читайте також: Рада не скасовувала вступ на заочну форму навчання - депутат

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 листопада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року" (№10092).

У початковій редакції документа йшлося, зокрема про скасування набору вступників для здобуття ступенів бакалавра та магістра за вечірньою і заочною формами здобуття освіти, а натомість сприяння розвитку дистанційної освіти. Однак Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій прибрав це положення.

Фото: kyiv.press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-