На Мальті Галущенко представив план ядерної та радіаційної безпеки

На Мальті Галущенко представив план ядерної та радіаційної безпеки

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі радників з питань нацбезпеки та зовнішньої політики на Мальті презентував план ядерної та радіаційної безпеки, який є складовою Формули миру та передбачає повернення Запорізької АЕС під контроль України.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Для мене особливо важливим було презентувати план ядерної та радіаційної безпеки. Його мета - повне виведення російського військового та цивільного персоналу, зброї та обладнання з території тимчасово окупованої Запорізької АЕС та відповідно передача контролю над станцією Україні ", - написав Галущенко.

Крім того, за його словами, план ядерної безпеки передбачає посилення ролі МАГАТЕ в контролі за дотриманням правил експлуатації ядерних установок та вивчення механізмів відповідальності за невиконання міжнародно визнаного принципу ядерної безпеки.

Галущенко також подякував країнам - партнерам, які долучаються до робочої групи щодо радіаційної та ядерної безпеки для втілення Формули миру, особливо виділивши Чехію та Францію - співголів цієї групи.

Читайте також: На Мальті обговорили проведення установчого Глобального саміту миру

Як повідомлялося, ЗАЕС - найбільша атомна станція в Європі - 4 березня минулого року захоплена російськими військовими.

Загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, що спричиняє відключення енергоблоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-