Польща «дуже критично» оцінює зустріч Орбана з Путіним у Пекіні - Моравецький

Польща «дуже критично» оцінює зустріч Орбана з Путіним у Пекіні - Моравецький

Укрінформ
Варшава “дуже критично” сприймає нещодавню зустріч прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з Володимиром Путіним.

Про це у Брюсселі після саміту Євроради заявив журналістам глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“Ми також зараз дуже критично ставимося до цієї зустрічі, як і до інших розмов, які були раніше”, - заявив Моравецький.

Він зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну декілька лідерів ЄС розмовляли з Путіним, на що Польща і правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) дивиться "дуже критично".

Читайте також: Люксембург на саміті Євроради: ЄС не повинен стати заручником Орбана

Як повідомляло агентство, 17 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним перед форумом «Один пояс, один шлях» у Пекіні. Орбан заявив у коментарі російському телебаченню, що Угорщина ніколи не хотіла протистояти РФ та намагається врятувати двосторонні контакти. Водночас Путін висловив задоволення розвитком російсько-угорських відносин.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну консервативні уряди в Будапешті та Варшаві дуже тісно співпрацювали. Проте після 24 лютого відносини між обома країнами різко погіршилися, оскільки на відміну від Угорщини Польща з перших днів війни почала активно допомагати Україні у військовому, гуманітарному та інших вимірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-