Байден проситиме Конгрес виділити Україні $60 мільярдів - ЗМІ

Байден проситиме Конгрес виділити Україні $60 мільярдів - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Джо Байден у запиті на додаткове фінансування проситиме Конгрес виділити Україні 60 млрд дол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News.

Як зазначається, законодавці Конгресу зараз починають отримувати деталі нового пакету фінансування, який адміністрація Байдена, як очікується, подасть до Конгресу цього тижня.

«Додатковий пакет фінансування, ймовірно, передбачає надання Україні 60 млрд дол.», – повідомили два джерела, яким відомо про запит президента.

Інша частина запиту включатиме приблизно 40 млрд дол. для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та утримання американо-мексиканського кордону.

Загалом запит на додаткове фінансування, який, як очікується, буде подано на один фінансовий рік, що закінчиться у вересні наступного року, становитиме близько 100 млрд дол., повідомили NBC News чотири джерела, безпосередньо залучені до процесу.

Читайте також: Байден виступить зі зверненням до нації щодо ситуації в Україні й Ізраїлі

Як повідомили три співрозмовники видання, республіканці у Конгресі, особливо ті, які обережно ставляться до надання більшої допомоги Україні, стверджують, що США потребують поповнення боєприпасів, які були відправлені до Європи. При цьому додаткове фінансування для України може допомогти вгамувати деякі з цих побоювань, оскільки частина коштів може бути використана для поповнення боєприпасів. Хоча очікується, що кошти на боєприпаси будуть додані до запиту на фінансування України, ці джерела сказали, що зброя може бути використана для різних цілей, зокрема на Близькому Сході. Це наразі є предметом обговорення.

Читайте також: Україна отримала від США близько 20 ракет ATACMS - NYT

Як повідомлялося, 16 жовтня Байден заявив, що США в змозі підтримувати одночасно Україну, Ізраїль та свою оборону.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-