У Верховній Раді є 240 голосів за заборону московського патріархату - депутат

У Верховній Раді є 240 голосів за заборону московського патріархату - депутат

Укрінформ
У Верховній Раді є 240 голосів для підтримки законопроєкту про заборону московського патріархату.

Про це в Івано-Франківську під час форуму Via Carpatia повідомила народний депутат України Оксана Савчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Вже є 240 голосів... Я спілкувалась зі спікером (Верховної Ради – ред.) відразу після того, коли зареєструвала законопроєкт про заборону діяльності московського патріархату в Україні і сказала йому: якщо він проведе це рішення, то він увійде в історію. Він сказав, що це неможливо, бо немає голосів. Минув рівно рік, ситуація змінилась і спікер готовий підписатись під тими підписами», - зазначила Савчук.

Читайте також: Понад 80% громадян України хочуть заборонити УПЦ МП - Княжицький

Наявність у Верховній Раді України голосів для підтримки законопроєкту про заборону московського патріархату, підтвердив також народний депутат України, голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України Микита Потураєв.

«Я сподіваюсь, що фракція «Слуга народу» дасть за урядовий законопроєкт (про заборону московського патріархату – ред.) 170 голосів, мої колеги кажуть, що може бути більше. В залі нам треба 226 голосів, а краще 235-240 голосів... Думаю, ми проголосуємо урядовий законопроєкт і покращимо його до другого читання», - зазначив Потураєв.

Читайте також: У Раді зібрали підписи за розгляд заборони УПЦ МП

Він зауважив, що у ВР України зареєстровані два законопроєкти, які вирішують цю проблему. Втім, зауважив він, законопроєкт, автором якого є Микола Княжицький, є жорсткішим.

Також Потураєв додав, що досі у ВР не проголосували такий законопроєкт через те, що у парламенті є люди, які перебувають під впливом московського патріархату. Водночас, за словами нардепа, Президент України Володимир Зеленський «двічі жорстко ставив питання про те, що це треба вносити в залу Верховної Ради і голосувати».

Читайте також: Освячував ворожу техніку: на Харківщині оголосили підозру протоієрею УПЦ МП

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 80% громадян хочуть заборони УПЦ (МП).

Відомо, що в Івано-Франківську 13-15 жовтня проходив Міжнародний форум Via Carpatia. Під час форуму відбулась презентація документального фільму Миколи Княжицького «Церква без Христа». Відбулася дискусія «Значення Церкви в деколонізації України», учасники якої зауважували, що діяльність російської православної церкви в Україні має бути заборонена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-