Продовження допомоги Києву залежить від розв’язання політичної кризи у США - Макрон

Продовження допомоги Києву залежить від розв’язання політичної кризи у США - Макрон

Укрінформ
Президенти Емманюель Макрон та Володимир Зеленський знову зустрілися у рамках саміту Європейської політичної спільноти, організованого цього четверга в Іспанії.

«Разом у Гранаді, заради безпеки і стабільності нашої європейської сім'ї», - повідомляється у соцмережі Х (колишньому Твіттері) президента Франції, який провів 30-хвилинну зустріч з українським колегою, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Ми не маємо права втомитися", - заявив Макрон, відповідаючи на запитання журналістів. Він висловив думку, що Європа повинна залишатися мобілізованою у наданні допомоги Україні.

Однак, зауважив він, продовження допомоги Києву залежить від розв’язання американської політичної кризи, яка призвела до відсторонення лідера республіканців від посади голови Палати представників через бунт правого крила його партії, яке виступає проти виділення коштів для України.

Якщо Конгрес не ухвалить річний бюджет, включаючи новий пакет допомоги Україні, протягом наступних півтора місяця, Вашингтон зможе підтримувати Київ лише "ще кілька місяців". Сполучені Штати є найбільшим донором допомоги Україні в абсолютному вираженні, нагадав Макрон. За його словами, цю допомогу неможливо "замінити".

Читайте також: Зеленський анонсував хороші новини для бійців після зустрічі з Макроном

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість у підтримці Америки, наголосивши, що нині у Сполучених Штатах зараз спостерігається політичний шторм, але він буде подоланий, адже країна має сильні суспільство, інституції та енергію демократії.

Фото: Емманюель Макрон / соцмережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-