Метафора, що Україна має бути як Ізраїль, є хибною - експерт

Метафора, що Україна має бути як Ізраїль, є хибною - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що Україна може використати певний ізраїльський досвід життя в умовах конфлікту, однак для уникнення непорозумінь в арабському світі про це краще не говорити.

Таку думку він висловив в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, метафора, що Україна має бути як Ізраїль, є хибною і вводить в оману, тому що не враховує різницю у військових конфліктах, які ведуться проти обох країн.

«Коли кажуть, що Україна має бути як Ізраїль, то за вуха притягується все, і це може створити для нас непорозуміння, наприклад, в арабському світі. Тому таких метафор все ж таки краще не застосовувати. Це можна робити, але не говорити про це», - зазначив Семиволос.

За словами директора Центру близькосхідних досліджень, він розуміє, що Україні доведеться жити в умовах постійної боєготовності, витрачати частину ресурсів на оборону і постійну модернізацію озброєнь.

Читайте також: Нетаньягу – Зеленському: Ізраїль продовжуватиме допомагати Україні в гуманітарних питаннях

«У цьому сенсі так, ми йдемо шляхом, який прийшов Ізраїль. Тобто життя змушує нас діяти так само. Я не думаю, що в Ізраїлі всі хотіли так жити – їх змусили обставини. І нас вони змусять, скоріш за все. Я просто не бачу інших варіантів», - зауважив він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявляв наприкінці серпня, що людям в Україні треба навчитися жити в умовах протистояння, як Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-