Зеленський: Більше ніколи Україна не платитиме суверенітетом за примарні обіцянки спокою

Зеленський: Більше ніколи Україна не платитиме суверенітетом за примарні обіцянки спокою

Відео
Укрінформ
Україна зробила висновки зі своєї історії і більше ніколи не платитиме майбутнім своїх поколінь та своєю волею за примарні обіцянки спокою.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на урочистостях з нагоди Дня захисників і захисниць України, повідомляє Укрінформ.

Відео: ОПУ

“Більше ніколи, жодного разу Україна не буде платити майбутнім своїх дітей, своїм суверенітетом та своєю волею за примарні обіцянки спокою”, - підкреслив він.

Читайте також: Залужний - захисникам і захисницям: Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці

Глава держави запевнив, що Україна зробила історичні висновки і чітко бачить, що має стати нашою перемогою.

“І ми знаємо, як дійти до неї”, - додав Президент.

Зеленський нагадав, що історія не раз ставила українських волелюбних людей перед жорстким вибором: тюрма від окупанта чи боротьба за свободу на своїй землі, однак часто бувало, що в моменти такого вибору Україна губила внутрішню єдність, перш ніж могла здобуту вирішальну перемогу, часто лишалася наодинці і спокушалася компромісами.

“Тепер для України все інакше. У нас час у сучасного покоління українців, у вас та усіх, хто захищає зараз нашу державу і людей, нашу свободу і незалежність, можливість вибороти більше, ніж вдавалося раніше”, - наголосив він.

Глава держави відзначив, що нині оборона України від російської навали спирається на історично найбільшу єдність українського суспільства та історично найбільшу підтримку світу.

“І хоч буває, що насуваються хмари, які приносять сумнів, сила нашого світлого прагнення до свободи здатна, як сонце, пробити будь-які хмари”, - переконаний Зеленський.

Читайте також: Зеленський разом із Боррелем і Залужним вшанували пам’ять полеглих воїнів

Президент також вручив державні нагороди військовослужбовцям, бойові прапори, відзнаки “За мужність та відвагу” й стрічки почесних найменувань підрозділам.

У пресслужбі ОП поінформували, що урочистості відбулися на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця». Участь у них також взяли політичні та військові керівники держави, посли іноземних держав, українські захисники та члени їхніх родин, а також ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військово-морського ліцею, Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені Харитоненка ДПСУ, Юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва Національної академії внутрішніх справ.

Як повідомлялося, 1 жовтня відзначається День захисників і захисниць України.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-