Західні лідери привітали українських військових зі святом

Західні лідери привітали українських військових зі святом

Фото, відео
Укрінформ
У неділю з нагоди Дня захисників та захисниць України президентка Європейського парламенту Роберта Мецола привітала українських військовослужбовців зі святом.

Як передає Укрінформ, про це Мецола написала у соцмережі Х.

«У День захисника України ми відзначаємо хоробрість, рішучість та стійкість тих, хто бореться не лише за захист рідної землі, а й відстоює наші цінності», – зазначила вона.

Допис, приурочений до свята, поширив також високий представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель.

«Сьогоднішній День захисника України є свідченням героїчної боротьби українського народу за свою свободу, проти варварської загарбницької війни Росії», – написав Боррель на платформі Х.

До привітань долучилась і посол США Бріджит Брінк, яка у своїй публікації привітала українців з Днем захисників та захисниць України від імені американського народу.

«Від імені американського народу, приєднуюся до мільйонів українців, які сьогодні відзначають День захисників. Ми вшановуємо героїв, які заплатили найвищу ціну, ветеранів, які служили вашій країні, і тих, хто зараз продовжує боротьбу», – підкреслила Брінк.

Також нова посол ЄС в Україні Катаріна Матернова оприлюднила світлини із церемонії нагородження Президентом України Володимиром Зеленським українських військових.

«Дуже зворушлива церемонія в Києві із Володимиром Зеленським, який нагороджує захисників, чоловіків та жінок, деяких із них посмертно у День захисників», – написала Матернова.

Читайте також: Зеленський присвоїв звання Героя України 35 захисникам

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 1 жовтня, Україна відзначає День захисників і захисниць. Вранці по всій країні відбулася масштабна хвилина мовчання в пам'ять про загиблих воїнів.

Раніше це державне свято відзначали 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Однак через реформу церковного календаря в Україні свято перенесли на 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-