Нова посол ЄС в Україні Матернова назвала свої пріоритети на посаді

Нова посол ЄС в Україні Матернова назвала свої пріоритети на посаді

Відео
Укрінформ
Нова посол ЄС в Україні Катаріна Матернова назвала пріоритетами на посаді підтримку процесу реформ в Україні як країні-кандидаті на вступ до ЄС та належне використання допомоги Євросоюзу для воєнних потреб.

Про це дипломат повідомила у першому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Починаючи свою місію, я хотіла б поділитися з вами своїми пріоритетами. Я буду дбати про те, щоб допомога ЄС для воєнних потреб України розподілялася належним чином, докладатиму всіх можливих зусиль для підтримки процесу реформ в Україні як країні-кандидаті на вступ до ЄС, оскільки майбутнє України – у Європі», – сказала Матернова.

Вона додала, що також допомагатиме прискорювати відновлення та відбудову за допомогою потужних інструментів ЄС, щоб діти могли ходити до школи, дорослі могли працювати, а домівки були у безпеці.

Матернова зазначила, що працюватиме з демократичними інституціями в Україні, бізнес-спільнотою та громадянським суспільством.

«Разом ми досягнемо успіху, я твердо вірю в це, тому що разом ми – Європа», – акцентувала посол ЄС.

Своє звернення до українців вона завершила словами «Слава Україні!».

Читайте також: ЄС надаватиме фінансову підтримку Україні і зараз, і у майбутньому – фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 27 вересня прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла Європейського Союзу в Україні Катаріни Матернової і нових послів ще п'яти країн. Урочиста церемонія традиційно відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська» в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-