Януковича заочно судитимуть у справі щодо заволодіння угіддями «Сухолуччя»

Януковича заочно судитимуть у справі щодо заволодіння угіддями «Сухолуччя»

Укрінформ
Справу щодо заволодіння мисливськими угіддями «Сухолуччя» у Київській області колишнім Президентом Віктором Януковичем та його спільниками скерували до суду.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно колишнього Президента України та ще трьох осіб, обвинувачених у заволодінні земельною ділянкою лісового фонду на території Сухолуцької сільради на Київщині площею 17,5 га та орієнтовною вартістю понад 22 млн грн», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ працює над поверненням золота оточення Януковича в Україну - Кривонос

У САП нагадали, що у 2007 році експрезидент (на момент вчинення злочину – Прем’єр-міністр) з метою заволодіння державним майном, а саме земельною ділянкою лісового фонду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області, ініціював ухвалення низки рішень, що призвели до вибуття із державної власності вищевказаної землі.

Для реалізації злочинної схеми спільники колишнього Президента залучали своїх наближених осіб, які звертались до Київської обласної державної адміністрації із заявами про виділення їм земельних ділянок площею до 1 га, а згодом про зміну цільового призначення вказаних ділянок, що надалі дозволяло безперешкодно передати землю фірмі, підконтрольній колишньому Президенту.

Згодом, у 2009-2011 роках на цій ділянці було збудовано готельно-ресторанний комплекс, який використовувався експрезидентом для особистих потреб.

Дії колишнього Президента кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, його спільників – за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також: Справа Януковича про захоплення влади у 2010 році пішла до суду

Розслідування цих фактів розпочато у 2014 році. До листопада 2019 року справу розслідував департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури України. Згодом справу передали до САП та Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляв Укрінформ, колишніх Президента Віктора Януковича і Прем’єр-міністра Миколу Азарова заочно судитимуть за підписання "Харківських угод"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-