У Путіна немає морального компасу – Бербок про викрадених з України дітей

У Путіна немає морального компасу – Бербок про викрадених з України дітей

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок засудила викрадення українських дітей РФ та закликала зробити їх повернення першим кроком до миру.

Про це очільниця МЗС Німеччини заявила на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я все ще під враженням від тих розмов, які я вела з дітьми в цьому центрі (допомоги дітям, яких повернули з РФ - ред.). Мова йде про дітей – молодих людей – і просто перехоплює подих від того жаху, що дітей просто забрали зі шкіл або з дитячих будинків, відвезли в чужу країну, що вони пройшли промивання мізків, щоб бути налаштованими проти своєї країни”, – сказала Бербок.

Відео: МЗС України

Вона підкреслила, що їй як матері дуже важко уявити, наскільки тяжко було дітям.

“Доля цих дітей ще раз показує, що в Путіна немає морального компасу. Він щодня порушує правила міжнародної спільноти і правила людського співіснування. Тому я закликаю тих, хто досі не може чітко сказати, хто є злочинцем: “Дивіться на ці злочини і на цих дітей! Їх повернення – це перший крок до миру”. Це треба зробити негайно”, – наголосила міністр.

Читайте також: Німеччина збільшує невідкладну допомогу Україні на €20 мільйонів – Бербок

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вранці у понеділок, 11 вересня, прибула в Україну з неоголошеним раніше візитом.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-