Зеленський у парламенті Данії: Україна вистоїть

Зеленський у парламенті Данії: Україна вистоїть

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що усі держави-сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть проти російської агерсії, однак він переконаний, що українці вистоять.

Про це він зазначив під час виступу у парламенті Данії – Фолькетингу, повідомляє Укрінформ.

«Україна таки вистоїть. Я прагну того, щоб ви це побачили, почули, відчули: Україна вистоїть», – підкреслив Зеленський.

Відео: Офіс Президента України

Глава держави наголосив, що Росія не зупиниться лише на Україні, якщо українці не встоять перед агресією РФ, і тоді під загрозою можуть опинитися всі країни-сусіди Росії.

Читайте також: Зеленський звернувся до парламенту Данії

Він переконаний, що росіяни і досі хочуть кинути війну, яку принесли в Україну, у дім й інших народів.

За словами Президента, зараз російське зло несе біль і смерті по українських містах і селах. «Але (Росія – ред.) відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім, пізніше, після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. Я впевнений, ви це чуєте з Москви. Усі сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть. Міжнародне право не вдасться реанімувати, демократії світу, кожна з них може стати мішенню чи то для ракет, чи то найманців, чи для дестабілізації», – наголосив Президент.

Він розповів, що коли Путін віддав наказ про вторгнення, то вірив лише у довжину колони своєї бронетехніки, у силу вибухів російських ракет, у те, що жорстокість нібито здатна переписати історію цілого континенту, стерти цю історію, штовхнути її на століття назад і розчавити усе, що робить країни мирними.

Читайте також: Єрмак про візити Зеленського до Нідерландів та Данії: Прекрасні результати багатомісячної роботи

Зеленський вважає, що російський диктатор вірив лише у силу, у силу без людяності, вірив у насильство, і саме тому є слабшим.

«Повномасштабне російське зло відходить зараз під ударами тих, кого Росія завжди лише зневажала і, зневажаючи, помилялась. Але люди зараз не помиляються, коли зневажають її, таку Росію, яка поширює зло, яка навіть не розрізняє, кого вбивати, кого вбити сьогодні – дитину чи солдата, яка хоче насильством підмінити закон, яка знищує, яка пішла проти усіх нас із вами, якій ми разом даємо відповідь», – додав Президент.

Як повідомлялося, Президент Зеленський разом з першою леді перебуває з візитом у Данії, куди прибув напередодні після візитів у Нідерланди і Швецію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-