Колишнього генерал-майора СБУ засудили до 12 років за держзраду

Колишнього генерал-майора СБУ засудили до 12 років за держзраду

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишньому першому заступнику керівника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Згідно з рішенням суду, колишній генерал-майор СБУ визнаний винним у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Прокурори в суді довели, що засуджений збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам Російської Федерації.

За завданням російських спецслужб фігурант також підшуковував осіб серед колишніх співробітників СБУ для вчинення теракту з метою вбивства майора Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія, який із лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Вчиненню злочину правоохоронці тоді запобігли.

Читайте також: Справа про держзраду: суд арештував депутата від ОПЗЖ Пономарьова

Згідно з даними ЗМІ, засудженим є колишній генерал-майор Служби безпеки України Валерій Шайтанов.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років ув'язнення за державну зраду засудили ексоперативника СБУ.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-