Стефанчук очікує, що спікери парламентів країн Глобального Півдня відвідають Україну з візитами

Стефанчук очікує, що спікери парламентів країн Глобального Півдня відвідають Україну з візитами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук очікує, що спікери парламентів країн Глобального Півдня відвідають Україну з офіційними візитами.

Такі очікування він висловив під час конференції послів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Глобальний Південь: Китай, Індія, Індонезія, Туреччина, Бразилія, Мексика та інші. Я був би радий вітати в Україні голів парламентів згаданих країн, зокрема новообраного голову Великих національних зборів Туреччини Нумана Куртулмуша, який прийняв запрошення відвідати Київ", – сказав Стефанчук.

Він зазначив, що можливою датою візиту спікера парламенту Туреччини міг би бути День Незалежності України. На переконання Голови ВР, це було би дуже символічно. Стефанчук попросив посольство України в Туреччині попрацювати над тим, щоб візит Куртулмуша до України відбувся.

Спікер українського парламенту також поінформував, що надіслав листа спікеру

Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників Китайської Народної Республіки Чжао Лецзі. При цьому Голова ВР закликав посла України в КНР Павла Рябікіна напрацювати подальші кроки щодо українсько-китайського співробітництва.

"Я також розраховую на подальшу співпрацю з країнами "Великої двадцятки". У листопаді цього року в Індії має відбутися парламентський саміт G20. Певні сигнали ми вже отримали від заступника міністра закордонних справ Республіки Індії Санджая Верми, який нещодавно відвідував Київ. Прошу посла Олександра Поліщука взяти це питання на особливий контроль", – додав Стефанчук.

Водночас він наголосив на необхідності посилити співпрацю Верховної Ради з парламентами країн Африки, Близького Сходу, Латинської Америки, –

тих регіонів, де Російська Федерація продовжує просувати свої наративи.

Читайте також: Україна має розвивати міжпарламентську співпрацю з Угорщиною, Сербією та Ізраїлем - Стефанчук

Як повідомлялося, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі висловив думку, що все більше країн Африки й загалом так званого регіону Глобального Півдня усвідомлюють, що співпраця з Росією не відповідає їхнім інтересам через перетворення Кремлем їжі на зброю, а також наслідки розв’язаної ним війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-