У Саудівській Аравії відбудеться зустріч, присвячена реалізації української Формули миру - Єрмак

У Саудівській Аравії відбудеться зустріч, присвячена реалізації української Формули миру - Єрмак

Укрінформ
Наступна зустріч політичних І безпекових радників лідерів держав щодо реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру відбудеться у Саудівській Аравії.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передає Укрінформ з посиланням на сайт глави держави.

«Українська Формула миру містить десять основоположних пунктів, впровадження яких дасть змогу не лише забезпечити мир для України, а й створити механізми для протидії майбутнім конфліктам у світі», - зазначив Єрмак.

За його словами, кожен пункт Формули миру Президента Володимира Зеленського сьогодні обговорюється в індивідуальному та груповому форматі з представниками понад 50 країн світу майже на щотижневій основі.

«Ми глибоко переконані, що саме український мирний план має бути взятий за основу, тому що війна точиться саме на нашій землі. Водночас у процесі консультацій з усіма зацікавленими сторонами ми прагнемо врахувати думки та позиції, що не суперечать ключовим принципам міжнародного права та положенням Статуту ООН», - заявив Єрмак.

Він зазначив, що з метою реалізації Формули миру Зеленського українська сторона використовує трифазну структуру.

Читайте також: Саудівська Аравія проведе мирні переговори щодо України без участі РФ

Перша фаза - це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, присвячені докладному розгляду кожного з пунктів формули.

У ході другої фази наша держава ініціює зустрічі радників з національної безпеки з метою пошуку оптимальних формулювань і механізмів імплементації українського мирного плану.

«Першу таку зустріч ми організували в партнерстві з данськими колегами. Вона відбулася в Копенгагені в червні. Наступна зустріч відбудеться незабаром. Її прийматиме саудівське місто. Ми дякуємо обом королівствам за лідерство й рішучу підтримку українських ініціатив», - заявив керівник ОП.

Єрмак наголосив, що Україна прагне залучити якомога ширше коло країн, які поважають міжнародне право та Статут ООН.

Читайте також: Єрмак обговорив з іноземними послами українську Формулу миру

«Президент Зеленський зазначив, що наш вибір - це об’єднання світу навколо України. Свідчення цього вибору наочні: ми залучаємо країни і Заходу, і Сходу, і Півночі, і Півдня», - додав він.

Третім етапом узгодження Формули миру, за словами керівника ОП, стане установчий глобальний саміт на рівні лідерів держав, який міг би відбутися до кінця року.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня Президент України Володимир Зеленський перебував із візитом у Саудівській Аравії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-