СБУ повідомила про підозру в держзраді ексдепутату Мураєву

СБУ повідомила про підозру в держзраді ексдепутату Мураєву

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику забороненої партії «Наші», колишньому народному депутату Євгену Мураєву, який причетний до підривної діяльності проти України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України», - ідеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: Депутату від ОПЗЖ повідомили про підозру у держзраді — ДБР

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ.

Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені.

Читайте також: Нацрада анулювала ліцензії семи каналів Мураєва, Шуфрича та Медведчука

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО.

Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

В СБУ нагадали, що восени 2022 року співробітники спецслужбипровели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва.

Під час слідчих дій за адресами фігуранта було виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Читайте також: СБУ провела обшуки у Мураєва

Як у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, у виступах та інтерв’ю підозрюваний поширював російські наративи про те, що в Україні іде «культурна війна та переслідуються інакодумаючі», пропагував ідеї, спрямовані на дискредитацію незалежності нашої держави та необхідності виконання домовленостей з рф.

Також екснардеп переконував свою аудиторію у помилковості, неправильності та недоцільності теперішнього зовнішнього та внутрішнього політичного курсу України, орієнтованого на євроінтеграцію та вступ до НАТО.

Ці публікації та відеозаписи активно «розганялися» пропагандистами в інтернеті та соцмережах і були доступними необмеженій кількості користувачів.

Як повідомлялося, у лютому 2022 року Рада національної безпеки і оборони застосувала санкції щодо телеканалу "Наш" через транслювання антидержавних висловлювань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-