Гербст: Байден «багато чого не зробив для України», на нього треба продовжувати тиск

Гербст: Байден «багато чого не зробив для України», на нього треба продовжувати тиск

Укрінформ
Директор Центру Євразії Атлантичної Ради, колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що Президент США Джо Байден «багато чого не зробив для України», тому на нього треба продовжувати тиснути задля збільшення підтримки і залучення України до НАТО.

Про це Гербст сказав під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, присвяченої результатам саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колишній посол США назвав політику Президента Байдена щодо України «не дуже адекватною», оскільки він «багато чого не зробив».

Читайте також: Під час зустрічі у Вільнюсі Зеленський поінформував Байдена про ситуацію на фронті

«Він (Байден. - ред.) нечітко заявив про те, яку позицію займе США в цій війні, він не сказав, що ціль – перемога України чи поразка Росії, і він не пояснив американському народу, що допомога Україні - це дуже корисно, що це не просто філантропія. Адміністрація Байдена вагалася, чи надавати просунуті озброєння Україні, поки вона не показала себе на полі бою. Вони не розробили набагато більш потужної програми, яка включала б співробітництво України з НАТО і етапи для того, щоб Україна долучилася до Альянсу», - зазначив Гербст.

За його словами, у Києві розуміють, що такий підхід загрожує поразкою України, тому продовжуватимуть тиснути на США, щоб отримати більш просунуті озброєння.

«Ми мусимо тиснути на Білий дім, щоб він продовжував допомагати Україні. Ми бачимо, що Зеленський розуміє цю дилему, і він м’яко на цьому наголосив. Але певні тертя між розумінням того, що мусять робити США і що вони роблять для України все ще залишаються», - констатував дипломат.

Читайте також: Байден: Чекаю з нетерпінням, щоби відсвяткувати офіційне членство України в НАТО

Він також привернув увагу до того, що, за даними нещодавніх опитувань у США, переважна більшість американців – 70% підтримують більш потужну допомогу Сполучених Штатів Україні і підтримку США на шляху долучення України до НАТО.

«Тому, я думаю, що НАТО і Президент Байден мають історичну можливість продемонструвати майстерність своєї зовнішньої політики і зробити все можливе для перемоги України на полі бою і залучення України в НАТО… Зараз (на саміті у Вільнюсі. – Ред.) цю можливість втрачено, і я думаю, що це велика помилка», - зауважив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше колишній посол США в Україні Джон Гербст висловив думку, що Президенту Володимиру Зеленському під час зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом не варто повторювати своїх гострих оцінок щодо розмитих формулювань саміту НАТО у Вільнюсі стосовно запрошення України до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-