Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно - Мецола

Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно - Мецола

Укрінформ
Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола наголосила, що ЄП підтримував Україну від першого дня повномасштабного вторгнення і надаватиме допомогу стільки, скільки потрібно.

Про це вона заявила під час пленарного засідання Європарламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“500 днів, як Україна протистоїть ворогу. 500 днів, як українці надихають світ. 500 днів, відколи Європа і весь демократичний світ об'єднані як ніколи в історії. ...Я пишаюся тим, що наш Європейський парламент підтримував Україну та її народ з першого дня, що ця палата парламенту почула заклики України і дозволила їй подати заявку на статус кандидата, що наш парламент надав політичного імпульсу для надання Україні гуманітарної, військової та фінансової підтримки”, - сказала Мецола.

Читайте також: Мецола - про заколот Пригожина: Путін ослаблений, а Україна потребує ще більше допомоги

Вона також нагадала про допомогу Україні у закупівлі генераторів у межах загальноєвропейської кампанії “Генератори надії”.

“Цей парламент і наш Європейський Союз буде продовжувати стояти пліч-о-пліч з мужнім народом України так довго, як це буде потрібно. Заради України, заради Європи, заради демократії, заради свободи”, - заявила президент ЄП.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала новий етап війни проти України, яка триває з 2014 року, - повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-