Зеленський та Дуда зустрілися у Луцьку

Зеленський та Дуда зустрілися у Луцьку

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда зустрілися в Луцьку.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

"9 липня у Луцьк із візитом прибули Президенти України та Польщі. Володимир Зеленський та Анджей Дуда завітали до Кафедрального костелу святих Петра й Павла", - йдеться у повідомленні.

Візит глав двох держав у Луцьку заздалегідь офіційно не анонсували. 

Відео: ОП

Як повідомляють "Волинські новини", в Луцьку відбуваються заходи із вшанування пам'яті усіх жертв Другої світової війни та 80-х роковин Трагічних подій на Волині. У костелі Петра і Павла проходить жалобна меса.

Разом із президентами двох країн у заходах беруть участь глава УГКЦ Святослав Шевчук, предстоятель ПЦУ Епіфаній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Напередодні глава УГКЦ Святослав Шевчук заявив, що 9 липня у межах вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії мають зустрітися президенти України та Польщі. За попередніми даними, на зустрічі презентують заяву про прощення і прийняття, підписану главами УГКЦ та Католицької церкви Польщі.

Читайте також: Моравецький вшанував в Україні пам'ять жертв Волинської трагедії

Як повідомлялося, під час робочої поїздки на Львівщину Володимир Зеленський узяв участь у молитовному заході «Боже, Україну бережи! 500 днів опору й звитяги».

Фото: Telegram/Zelenskiy / Official, ОПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-