Посли країн G7 зустрілися з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Посли країн G7 зустрілися з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Укрінформ
Посли країн «Групи семи» на зустрічі з новопризначеними членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) наголосили на важливості відновлення прозорого відбору нових та перевірки діючих суддів.

Про це дипломати повідомили у Твіттеріяпонського головування у групі послів G7, передає Укрінформ.

Як зазначається в дописі, посли країн G7 зустрілися з новопризначеними членами ВККСУ, щоб привітати їх із вступом на посаду і підкреслити підтримку їхньої роботи як невід’ємної частини судової реформи в Україні.

«Ми наголосили на важливості відновлення прозорого та заснованого на заслугах відбору нових суддів та перевірки діючих. Ми також привітали їхню відданість тісній співпраці з Громадською радою доброчесності, після того, як вона буде сформована», - поінформували дипломати.

Читайте також: Парламент ухвалив за основу законопроєкт про уточнення процедури відбору суддів КСУ

Як повідомляв Укрінформ, Вища рада правосуддя 1 червня призначила 16 нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Це розблоковує роботу ВККС, яка не працювала в Україні з 2019 року.

6 червня 2023 року головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обраний суддя Київського апеляційного суду Роман Ігнатов, його заступником — Руслан Сидорович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-