Єрмак обговорив підтримку України з представниками єврейських організацій й ізраїльських ЗМІ

Єрмак обговорив підтримку України з представниками єврейських організацій й ізраїльських ЗМІ

Укрінформ
Керівник ОП Андрій Єрмак обговорив із представниками єврейських організацій, єврейської громади та ізраїльських ЗМІ питання об’єднання зусиль українців і євреїв у протидії антисемітизму у світі та відстоюванні історичної правди.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі, до якої доєдналися понад 50 учасників з усього світу, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Очільник Офісу Глави держави подякував за посилення підтримки України з боку єврейських громад, зокрема за вагому гуманітарну допомогу для найуразливіших груп українців.

Водночас він закликав учасників зустрічі сприяти посиленню військової допомоги Українській державі з боку Ізраїлю.

«Вважаю, що сьогодні саме Ізраїль може допомогти Україні в питанні захисту від іранських дронів. І ми дуже сподіваємося на створення спільної ініціативи щодо цього», – наголосив Єрмак.

Він нагадав, що дві країни пов’язані не просто дружніми відносинами. Багато видатних євреїв народилися в Україні, і багато українців рятували євреїв у часи Другої світової війни.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником адміністрації президента Бразилії формулу миру

«Це природно й історично, щоб були максимально дружні й партнерські відносини між Україною та Ізраїлем. Справжня дружба не має часових меж, і, безумовно, ми повинні бути разом і під час воєнних викликів, і під час миру, у який ми віримо та який, сподіваємося, дуже скоро прийде на українську землю», – зауважив керівник ОП.

За його словами, сьогодні Україна чітко визначила свій цивілізаційний шлях як демократичної європейської країни, у якій із глибокою повагою ставляться до всіх народів і вшановують пам’ять жертв Голодомору та Голокосту, й попри воєнні виклики Україна не зупиняє роботу щодо відновлення історичної правди про ці трагедії як усередині країни, так і на світовій арені.

Читайте також: Єрмак обговорив із радником прем’єра Індії формулу миру та ситуацію з підривом Каховської ГЕС

Очільник ОП відзначив, що імперіалістичні потуги Росії завжди були спрямовані на приниження цінності та значення як українського, так і єврейського народів, і нещодавні висловлювання Путіна на адресу Президента Володимира Зеленського ще раз підкреслюють це.

Єрмак висловив вдячність за відповідну реакцію представників єврейської громади: «Кремль не просто толерує, а підбурює зростання ксенофобії й антисемітизму не лише в Росії, а й в усьому світі. Саме тому вкрай важливою є рішуча публічна відповідь єврейських громадських діячів і прозора позиція політичного керівництва країни».

Керівник Офісу глави держави нагадав, що за підтримки Верховна Рада ухвалила закон про боротьбу з антисемітизмом.

У той же час він наголосив, що вкрай важливо зберегти єдність світової спільноти в підтримці України та посиленні санкцій щодо РФ, зокрема проти російських пропагандистів і всіх, хто підтримує російський режим.

За даними ОП, у зустрічі взяли участь: радянський дисидент, ізраїльський політик і правозахисник Натан Щаранський, рабин, президент Об’єднаних єврейських організацій Вільямсбурга та Північного Брукліна Давід Нідерман, президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін, генеральний секретар Національного фонду Австрійської Республіки для жертв націонал-соціалізму Ханна Лессінг, голова правління Центру прав людини Рауля Валленберга Джей Розенцвейг і засновник Центру Ірвін Котлер, представник Інституту вивчення глобального антисемітизму та політики (ISGAP) Лариса Рутман, заступник голови Ради Федерації єврейських громад України, директор із міжнародних зв’язків рабин Рафаель Рутман, представники Всесвітньої організації прогресивного іудаїзму, ВААД, «Мойше Хаус», громади консервативного іудаїзму «Масорет», регіональних єврейських спільнот України та ізраїльських ЗМІ.

Як повідомлялося, дружина Президента Олена Зеленська з 19 червня перебуває з візитом в Ізраїлі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-