О 12:00 - дискусія про шляхи протидії «мирним ініціативам» РФ

О 12:00 - дискусія про шляхи протидії «мирним ініціативам» РФ

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
8 червня о 12:00 - панельна дискусія на тему: "Чому українські  фахівці з розбудови миру не бачать сенсу в мирних переговорах?".

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Спікери: Олена Захарова - керівниця Центру громадських ініціатив "Ідеї змін", координаторка крос-контактних діалогів; Ірина Ейгельсон - кандидатка психологічних наук, старша дослідниця Центру дослідження медіації і діалогу  НАУКМА; Оксана Потапова - співзасновниця Української феміністичної мережі за свободу та демократію, дослідниця питань миру та безпеки, активістка за права жінок; Максим Єлігулашвілі - ІМІП, Коаліція “Україна. П’ята ранку”.

Модераторка: Ольга Атаманова - Медіацентр Україна-Укрінформ. 

Теми для обговорення:

  • На яких больових точках інших народів грає Росія і як можуть впливати подібні ініціативи, будучи відірваними від контексту?

  • Як ефективніше та усвідомленіше діяти на міжнародній арені задля протидії РФ?

  • Які підходи, специфіку аргументів та динаміку розвитку глобальних пацифістських рухів та сфери пісбілдінгу важливо врахувати у синхронній роботі?

  • Яким чином Росія використовує трагічні досвіди в історії різних країн, глобальні соціальні проблеми та несправедливість задля тиску на «колективний Захід»?

  •  Чи може досвід України стати основою для платформи/бази напрацювання більш дієвої реакції на глобальні виклики авторитаризму та інструментів розбудови глобального миру, консолідувати світову миробудівну спільноту для досягнення глобального миру і ослаблення авторитаризму?

  • Які можливості для глобальної солідарності стають більш реальними для України? 

Чому це важливо?

Повномасштабне вторгнення демонструє різні підходи та інструменти ведення війни. Серед них - використання Російською Федерацією тригерів, історичних та соціальних травм, щоб виправдати власні імперські амбіції та обмежити військову підтримку України. Ще на початку повномасштабного вторгнення росіяни розраховували на спроби протиснути такий порядок денний, який би змусив Україну сісти за стіл переговорів задля квазімирного врегулювання питання, а також нівелювати свою провину у збройному нападі на сусідню державу. З весни 2022 року українські миробудівники працюють над тим, щоби виявити справжню суть таких ініціатив.

Під час дискусії представники українського громадянського суспільства поділяться ключовими застереженнями й окреслять можливі шляхи протидії спробам Росії примусити Україну до миру.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-