Україна має попрацювати над реакцією «незахідного світу» на підрив Каховської ГЕС – Клімкін

Україна має попрацювати над реакцією «незахідного світу» на підрив Каховської ГЕС – Клімкін

Укрінформ
Важливим є те, як реагуватиме "незахідний світ" на знищення Каховської ГЕС, і тут Україна має попрацювати.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі Радіо NV, передає Укрінформ.

«Для мене важливе в реакції світу не те, як реагуватимуть наші друзі (хоча їх підтримка для нас ключова), а як реагуватиме незахідний світ. Ось тут ми маємо дуже щільно попрацювати. Для мене, наприклад, (важливо – ред.), що скаже речник китайського МЗС, що скажуть представники великих незахідних країн», – сказав він, наголосивши на важливості того, щоб вони зрозуміли, що це фундаментальна загроза для них.

На думку ексміністра, зараз має бути новий сплеск дискусії щодо загроз критичній інфраструктурі, оскільки «ящик Пандори відкрито», і можуть бути атаки на будь-яку критичну інфраструктуру, що впливає на існування і на спосіб життя.

Читайте також: Наслідки підриву Каховської ГЕС будуть зрозумілі за тиждень - Зеленський

Клімкін також вважає, що Україна зараз має моральне і політичне право очолити боротьбу за стійкість критичної інфраструктури.

«Зараз нам важливо говорити не тільки про подальшу ескалацію санкцій. Нам важливо, щоб знову почалася дискусія про визнання Росії країною-терористом або спонсором-тероризму», – додав дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-