Демонтаж Маріупольського драмтеатру: суд арештував майно фігуранта справи

Демонтаж Маріупольського драмтеатру: суд арештував майно фігуранта справи

Укрінформ
Суд наклав арешт на майно уродженця Івано-Франківщини, який виконував демонтаж Маріупольського драмтеатру та допоміг рф приховати сліди масового вбивства українців.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, передає Укрінформ.

«За матеріалами СБУ суд наклав арешт на майно уродженця Івано-Франківщини, який виконував роботи з демонтажу розбомбленого росіянами Маріупольського драмтеатру», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що накладено арешт на майно фігуранта вартістю понад 1,7 млн грн. «Йдеться про належну йому частку в будинку в Чернівецькій області», - уточнили в управлінні СБУ.

До робіт з демонтажу Маріупольського драмтеатру залучили фірми-підрядники, якими керував громадянин України, уродженець Івано-Франківщини. Він виїхав до рф у 2014 році.

СБУ встановила, що залученими З червня 2022 року підконтрольні фігуранту компанії з Санкт-Петербурга демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування. Похапцем зачищаючи руїни будівлі, російська влада приховала докази воєнного злочину – масового вбивства мешканців Маріуполя в результаті російського авіаудару по драмтеатру 16 березня 2022 року.

Читайте також: В Ужгороді волонтери передають речі й реквізит для майбутніх вистав Маріупольського драмтеатру

Крім того, очолювані ним компанії працювали на місці філармонії та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями російської федерації будівель.

Обвинуваченому загрожує 5 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті місцевого мешканця звинувачують у допомозі окупантам приховати сліди масового вбивства людей на Донеччині. Його судитимуть за колабораційну діяльність.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-