Байден обговорить Україну з бразильським президентом та індійським прем'єром

Байден обговорить Україну з бразильським президентом та індійським прем'єром

Укрінформ
Президент США Джо Байден має намір поговорити на цих вихідних з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою і прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді про Україну.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, передає Укрінформ.

Лула і Моді беруть участь у саміті "Великої сімки" (G7) в Хіросімі на запрошення Японії, яка цього року приймає G7.

Коментуючи питання стосовно готовності тиску президента США з метою закликати двох лідерів посилити свій підхід до Китаю і Росії, Салліван відповів:

"Я думаю, що тиск - це неправильне слово. Я маю на увазі, що президент Байден не так діє з цими ключовими лідерами, з якими він має глибокі стосунки, такими як президент Лула і прем'єром Моді", - відповів Салліван.

Замість цього Байден шукатиме можливості поговорити з ними обома про конструктивну роль, яку кожна країна може відіграти, аби підтримати суверенітет і територіальну цілісність, що є священним в Статуті (ООН), сказав Салліван журналістам в Хіросімі.

Читайте також: У Держдепі заявили, що у питанні зброї перебувають у тісному контакті з Україною

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив, що Президент України Володимир Зеленський відвідає саміт G7 у Японії, де планує зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-