США виступають на підтримку правосуддя та відповідальності за воєнні злочини – Держдеп

США виступають на підтримку правосуддя та відповідальності за воєнні злочини – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують рішуче підтримувати механізми, які працюють для встановлення правосуддя та притягнення до відповідальності за воєнні злочини в Україні.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США, звісно, рішуче підтримують шляхи зі встановлення правосуддя та відповідальності за міжнародні злочини, скоєні в Україні. І ми підтримуємо низку міжнародних розслідувань, а також розслідувань воєнних злочинів і проявів жорстокості в Україні»,- підкреслив представник адміністрації США.

Читайте також: Держдеп зреагував на останні повітряні атаки росіян на українські міста

Він зазначив, що до цього переліку входять, у тому числі справи, які ведуться прокурором МКС, а також Незалежною міжнародною слідчою комісією щодо України, створеної Радою ООН з прав людини. Крім того, Сполучені Штати підтримують дію Московського механізму ОБСЄ, ініційованого в березні 2022 року після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Міжнародні суди, такі як МКС, можуть відігравати важливу роль в контексті міжнародних зусиль із забезпечення відповідальності за звірства. І США продовжать вживати заходів, щоби надати організаціям можливість збирати, зберігати, аналізувати та поширювати інформацію з відкритих джерел та вичерпну інформацію», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: У перші дні травня росія щогодини завдавала авіаудару по Україні – Держдеп США

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона ініціювала та добивається створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. 9 травня Володимир Зеленський провів саміт основної групи, що працює над цим. На сьогодні ця група налічує 37 учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-