Португалія може допомогти Україні у зближенні з країнами Глобального Півдня – голова Асамблеї

Португалія може допомогти Україні у зближенні з країнами Глобального Півдня – голова Асамблеї

Укрінформ
Португалія готова сприяти діалогу між Україною та країнами так званого Глобального Півдня.

Про це заявив голова Асамблеї Португалії Аугушу Ернешту Сантуш Сілва під час виступу у Верховній Раді, текст якого опубліковано на сайті ВР, передає Укрінформ.

«Вважаю, що португальська дипломатія може додати якісного змісту до міжнародної підтримки нашої спільної боротьби. Коаліція країн, що політично і дипломатично підтримують Україну, засуджуючи російську агресію без усяких застережень, — це, на щастя, дуже широка коаліція», - сказав Сілва.

Водночас він зауважив, що потрібно її розширювати, сприяти діалогові між країнами так званого Глобального Півдня, а саме – Африки й Латинської Америки. Спікер Асамблеї зазначив, що ці країни є також жертвами економічного і соціального наслідків війни, але інколи вони сприймають події не так, як слід, і вважають, що це далекі європейські справи.

Читайте також: Для Китаю Глобальний Південь може бути важливішим, ніж ЄС і США — експерт

«Португалія може таким чином допомогти вам у зближенні з цими країнами для спільної боротьби за незалежність вашої країни, її територіальну цілісність. І Португалія саме це і робить», - підкреслив португальський спікер.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Президент Володимир Зеленський обговорив із головою парламенту Португалії взаємодію між країнами на шляху інтеграції України до ЄС та очікування від липневого саміту НАТО, потреби українських захисників і формулу миру.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-