Україна прагне розширити географію Чорноморської безпекової конференції - Джапарова

Україна прагне розширити географію Чорноморської безпекової конференції - Джапарова

Укрінформ
Чорноморська безпекова конференція буде щорічно, як і всі виміри Кримської платформи, та розширюватиме свою географію.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час обговорення результатів Першої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми хочемо, щоб цей майданчик – Чорноморська безпекова конференція – став регулярним і щорічним так само, як і всі інші виміри Кримської платформи. Ми вважаємо, що є надзвичайне поле для об’єднання зусиль між експертами й урядом. Ми дійсно пишаємося експертною мережею, яку вдалося створити навколо Кримської платформи», - сказала вона.

Джапарова зауважила, що на конференції вдалося залучити близько 250 учасників з 50 країн. Також до події приєдналися представники Дунайської комісії.

Дипломат зазначила: влада продовжить розширювати географію Кримської платформи і має намір активізувати Болгарію, Румунію і Грузію в питанні безпеки чорноморського регіону. «Не тільки Туреччина, яка має домінувати над рф сьогодні в Чорному морі. Ми вважаємо, що це спільний інтерес чорноморських країн, які повинні мати стратегію, і до цього ми їх штовхаємо», - сказала вона.

Читайте також: росія є загрозою для всіх чорноморських країн - ексзаступниця глави Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, 12-13 квітня в Бухаресті, Румунія, проходила Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи, організаторами якої є Міністерство закордонних справ України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ Румунії, Міністерство національної оборони Румунії, у партнерстві з Центром оборонних стратегій (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-