Євросоюз обговорює з країнами G7 спецтрибунал щодо злочину агресії росії – єврокомісар

Євросоюз обговорює з країнами G7 спецтрибунал щодо злочину агресії росії – єврокомісар

Укрінформ
Європейський Союз продовжує обговорювати з країнами «Великої сімки» (G7) можливості створення спеціального трибуналу для судового переслідування росії за злочин агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявив Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс в інтерв’ю Kyodo News.

«Під час головування Японії в G7 ми продовжимо (обговорення з країнами «Великої сімки» - ред.), щоб побачити, чи можливий такий самий підхід до нашої пропозиції. Те, що зараз поставлено на карту, – це злочин агресії», - сказав Рейндерс.

Він наголосив, що наразі Євросоюз у співпраці з українськими судовими органами та Міжнародним кримінальним судом ООН вивчає можливість створення спеціального трибуналу або змішаного трибуналу за участю українських і міжнародних суддів для судового переслідування росії за злочин агресії проти України.

Читайте також: Лідери країн Балтії виступили за створення міжнародного спецтрибуналу для рф

Міністри юстиції країн G7 – Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполучених Штатів та Європейського Союзу під час зустрічі 7 липня в Токіо, серед іншого, планують обговорити шляхи притягнення до відповідальності керівництва росії та громадян рф, підозрюваних у воєнних злочинах, скоєних в Україні під час розв’язаної москвою війни.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що спеціальний трибунал для притягнення російського керівництва за агресію проти України буде створений після закінчення війни. Наразі триває робота над його форматом і текстом проєкта відповідної резолюції ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-