Відмова в екстрадиції Жеваго: Офіс генпрокурора чекає повного рішення суду

Відмова в екстрадиції Жеваго: Офіс генпрокурора чекає повного рішення суду

Укрінформ
У Офісі генерального прокурора заявили, що очікують на офіційне отримання повного рішення судової палати Апеляційного суду Шамбері щодо неможливості екстрадиції відомого бізнесмена.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба ОГП, передає Укрінформ.

“Судова палата Апеляційного суду Шамбері прийняла рішення щодо неможливості екстрадиції бізнесмена. Офіс Генпрокурора очікує на офіційне отримання повного рішення суду. Після цього будуть проводитися консультації з французькими колегами щодо можливих подальших дій”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Французький суд відмовив у екстрадиції до України екснардепа Жеваго

Зазначається, що ОГП 30 грудня 2022 року на основі клопотання Держбюро розслідувань направив до компетентних органів Франції запит про видачу відомого бізнесмена, колишнього народного депутата, якого напередодні було затримано на території цієї держави.

“Зі свого боку Офіс генерального прокурора надав всі документи та гарантії, необхідні для екстрадиції підозрюваного. Як наслідок французькі прокурори в суді підтримали позицію українських колег стосовно необхідності видачі бізнесмена в Україну”, - заявили в установі.

Як повідомлялося, 27 грудня 2022 року, за запитом ДБР французькі правоохоронці затримали екснардепа й акціонера банку АТ “Банк “Фінанси та Кредит” Костянтина Жеваго на елітному курорті Куршевель (Франція).

Читайте також: Нацбанк отримав право на примусовий продаж суднобудівного заводу Жеваго

У ДБР заявили, що у межах розслідування кримінального провадження Жеваго та топменеджерам банку інкримінують розтрату 113 млн доларів, через що постраждали інтереси держави та вкладників банку.

У січні 2023 року Французький суд у місті Шамбері вирішив звільнити Жеваго під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну.

Наразі накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, зокрема акції його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Це, зокрема, 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Читайте також: Суд заарештував активи Жеваго на забезпечення позову Фонду гарантування на ₴46 мільярдів

30 березня французький суд постановив, що український мільярдер Костянтин Жеваго не має бути екстрадований за звинуваченнями у розтраті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-