Французький суд відмовив у екстрадиції до України екснардепа Жеваго

Французький суд відмовив у екстрадиції до України екснардепа Жеваго

Укрінформ
Французький суд постановив, що український мільярдер Костянтин Жеваго не повинен бути екстрадований за звинуваченнями у розтраті.

Як передає Укрінформ, про це інформує Sky News з посиланням на повідомлення речника Жеваго.

Україна видала ордер на арешт Жеваго, який обіймав посаду народного депутата України з 1998 по 2019 рік, у 2019 році, а міжнародний ордер на арешт – у 2021 році.

Жеваго заперечує вчинення будь-яких правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня 2022 року, за запитом Державного бюро розслідувань французькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата й акціонера банку АТ "Банк"Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго на елітному курорті Куршевель (Франція).

У ДБР заявили, що у межах розслідування кримінального провадження Жеваго та топменеджерам банку інкримінують розтрату 113 млн доларів, через що постраждали інтереси держави та вкладників банку. У січні 2023 року Французький суд у місті Шамбері вирішив звільнити українського мільярдера та ексдепутата Костянтина Жеваго під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну.

Читайте також: Нацбанк отримав право на примусовий продаж суднобудівного заводу Жеваго

На сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, зокрема акції його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Це, зокрема, 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-