Презентація збірки творів Григорія Сковороди до 300-річчя від Дня народження філософа

Презентація збірки творів Григорія Сковороди до 300-річчя від Дня народження філософа

Укрінформ
30 березня, 16:30 - презентація збірки творів Григорія Сковороди до 300-річчя від Дня народження філософа.

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Учасники: Олександр Ткаченко - міністр культури та інформаційної політики України; Олександр Красовицький - український видавець, генеральний директор та власник  видавництва «Фоліо», Харків; Олесь Доній - голова Центру дослідження політичних цінностей,  упорядник книги «Сковорода і Ми».

Чому це цікаво?

Твори Григорія Сковороди увійшли до скарбниці української культури, педагогіки й літератури та є актуальними й в наш час. Утім, за його життя, напрацювання не друкувалися.

Під час заходу відбудеться презентація повної академічної збірки творів видатного філософа за редакцією Леоніда Ушкалова. Мова видання: українська, старослов'янська,  церковнослов'янська, латинь та давньогрецька. Видання здійснене в належному академічному форматі і є цінним джерелом для всіх, хто вивчає творчість Сковороди.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

У Києві презентували чотиритомник творів Григорія Сковороди

З нагоди 300-ї річниці від дня народження Григорія Сковороди видавництво "Фоліо" випустило чотиритомник його творів з коментарями дослідників.

Презентація відбулась у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Це видання - повне зібрання творів Сковороди, де половину обсягу займають коментарі Леоніда Ушкалова, який присвятив своє життя вивченню творчості філософа. Книги видано тією мовою, якою писав Сковорода: це не тільки та українська чи російська, які побутували, а також латина, грецька та іврит", - зазначив власник видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

За його словами, чотири томи розділені за жанрами. Зокрема, перша книга містить поезії та байки, друга - трактати, діалоги, притчі раннього періоду творчості філософа. До третьої частини увійшли трактати, діалоги та притчі, написані у 1780-1790 рр. Четвертий том містить поему "Сон", а також спогади учня Сковороди та його першого біографа Михайла Ковалинського.

"Видані книжки покращують наше розуміння Сковороди і його внеску в європейську культуру. Коли ти його читаєш, то згадуєш те, що читав у європейських авторів. Це візіонерська позиція, яка на довгі роки визначила хід філософської думки в Україні", - підкреслив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

На презентації зазначалося, що наприкінці року у «Фоліо» вийде том Ушкалова про Сковороду, а також книга дослідника Петра Кралюка із сучасними поглядами на творчість Сковороди

Як повідомлялося, у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги "Сковорода і ми".

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-