У США прокоментували поїздку путіна в Маріуполь

У США прокоментували поїздку путіна в Маріуполь

Укрінформ
Візит путіна до розбомбленого росіянами Маріуполя, який досі перебуває в окупації, дав змогу йому побачити на власні очі, що зробили російські війська з цим мирним українським містом.

Про це сказав у понеділок під час брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся, він (путін – ред.) побачив, що його війська, його армія та його війна зробили з цим містом», - зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Під час нічного візиту путіна до Маріуполя його зустріли вигуком «Це все неправда»

Кірбі також дав зрозуміти, що путін не ризикував власною безпекою під час перебування в Маріуполі, оскільки місто далеко від бойових дій та лінії фронту.

Водночас представник США підкреслив, що російський лідер має усвідомлювати, якої поразки він уже зазнав під час бойових дій в Україні.

«Я маю на увазі, що понад 50% території, яку вони (росіяни – ред.) захопили в України в перші тижні та місяці війни, українці вже повернули. І єдині реальні бойові дії наразі точаться навколо Бахмута», - зазначив Кірбі.

Читайте також: CNN - про візит путіна у Маріуполь: Серійний убивця повертається на місце злочину

Він також наголосив, що Сполучені Штати, а також інші країни стоятимуть разом з Україною й забезпечуватимуть її всім необхідним для оборони.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов заявив, що немає жодних доказів, що чоловік, схожий на путіна, який був в Маріуполі, є президентом рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-