Резніков заперечив причетність України до вибухів на «Північних потоках»

Резніков заперечив причетність України до вибухів на «Північних потоках»

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не має стосунку до вибухів на газопроводах «Північний потік», і висловив упевненість, що під час офіційного розслідування будуть встановлені всі деталі інциденту.

Про це він сказав у Стокгольмі перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для мене це доволі дивна історія, яка не має нічого спільного з нами. Я думаю, що офіційне розслідування, що проводиться відповідними владними структурами, виявить усі деталі. Це було б певним компліментом для наших спеціальних сил, але це не наші дії», - сказав Резніков.

Як повідомлялося, наприкінці вересня 2022 року внаслідок вибухів на трубопроводах "Північний потік" та "Північний потік-2" біля острова Борнхольм у Балтійському морі розпочався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виключних економічних зонах Данії та Швеції.

Розслідування диверсії, яке здійснюється за участю компетентних органів Швеції, Німеччини та Данії, триває. У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований рф. У росії свою причетність до аварії заперечують.

Читайте також: У Єврокомісії підтвердили, що інциденти на «Північних потоках» є саботажем

7 березня у низці іноземних ЗМІ, зокрема німецьких та в американській The New York Times, з'явилися повідомлення про нібито причетність «проукраїнських груп» до інциденту.

В уряді Німеччини у цьому зв'язку заявили, що результатів розслідування наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-