Після війни у посольствах України можуть з'явитися представники МВС

Після війни у посольствах України можуть з'явитися представники МВС

Укрінформ
Представники Міністерства внутрішніх справ України у штатах окремих дипустановза кородоном можуть з'явитися після закінчення повномасштабної війни.

Про це очільник МВС України Ігор Клименко сказав в інтерв'ю Укрінформу.

“Поки що йде війна, і я думаю, що офіцери Міністерства внутрішніх справ передусім мають працювати або в Україні, або безпосередньо на зв’язку з правоохоронними інституціями європейських країн, або інших держав світу. Я думаю, що це буде на часі після війни – знову підняти питання про присутність наших представників у посольствах іноземних країн”, - сказав урядовець.

За його словами, МВС станом на сьогодні спілкується зі своїми колегами у міністерствах внутрішніх справ інших країн, з послами інших держав.

“І ми максимально налагодили цю взаємодію. Наші представники є і в Інтеполі, і у Європолі, й тому наразі цей рівень операцій і обміну інформацією є достатньо потужним. Більше того, ми спілкуємося у посольствах іноземних країн із так званими офіцерами зв’язку та передаємо їм відповідні дані”, - заявив очільник МВС.

Читайте також: МЗС відкрило зовнішній набір на 10 посад у посольствах

Як повідомлялося, 22 грудня 2022 року під час конференції “Війна і нові горизонти у світі” керівництво вітчизняних дипломатичних установ висловилося за доцільність введення у штати окремих посольств посади представника Міністерства внутрішніх справ України за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-