Єрмак обговорив із генералом армії США Київський безпековий договір

Єрмак обговорив із генералом армії США Київський безпековий договір

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у режимі відеозв’язку провів розмову із генералом армії Сполучених Штатів Америки, колишнім головнокомандувачем сил НАТО в Європі Веслі Кларком, серед обговорених тем був «Київський безпековий договір».

Про це повідомила пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Єрмак подякував генералові за підтримку України та відповідні публічні меседжі, зроблені під час розв’язаної росією повномасштабної війни, зокрема щодо пришвидшення надання необхідної допомоги.

Як зауважив він, Україна постійно відчуває потужну підтримку з боку Президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена та його адміністрації, обох партій і палат Конгресу, а також від усього американського народу.

Читайте також: Європарламент підтримав ініціативу Зеленського щодо гарантій безпеки для України - Єрмак

Керівник ОП наголосив, що українські захисники потребують зброї, яка допоможе й далі визволяти захоплені росією території та захищати об’єкти інфраструктури і цивільних. Він підкреслив, що Україна не готова до жодних компромісів щодо свого суверенітету й територіальної цілісності, та нагадав про формулу миру, представлену Президентом Володимиром Зеленським.

Серед іншого, Єрмак поінформував генерала про «Київський безпековий договір» — рекомендації щодо гарантій безпеки для України, напрацьовані міжнародною групою на чолі з керівником ОП та колишнім генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном.

За його словами, «Україна дуже розраховує на голос людей із таким величезним військовим і політичним досвідом».

Читайте також: Київський безпековий договір може зберегти мир у Європі на десятиліття - Єрмак

Зі свого боку Кларк висловив переконання, що США підтримуватимуть Україну в цій війні стільки, скільки буде необхідно.

На завершення Єрмак запросив генерала відвідати Україну.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США подав запит до Конгресу щодо виділення додатково 250 мільйонів доларів на нові трансформатори й енергообладнання для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-